Hitta de perfekta strumpbyxorna
 

Att hitta de perfekta strumpbyxorna som varken åker uppåt eller neråt, och som sitter bekvämt hela dagen utan att en enda maska går, är sannerligen inte enkelt. Att hitta strumpor som verkligen sitter som de ska kan vara ett heltidsjobb, men det finns vissa knep och tricks som kan göra det enklare.

Många kvinnor väljer idag att helt avstå från strumpbyxor just för att det kan vara problematiskt att hitta ett bra par som varken korvar sig i midjan eller vid tårna, och som sitter bekvämt utan att vara vare sig för små eller för stora. Att gå klädd i byxor eller med kjol eller klänning och bara ben är naturligtvis många gånger helt ok och passar ofta för de flesta situationer. Det är samtidigt en speciell känsla att ta på sig ett par snygga strumpbyxor och vi kan nog alla skriva under på att ett par snygga strumpbyxor verkligen kan förhöja en outfit. Det finns dessutom vissa tillfällen i livet där strumpbyxor är mer eller mindre ett måste, som vid mer formella tillfällen eller då du bär kjol eller klänning vintertid.

Riktlinjer för de perfekta strumpbyxorna

 

 

Det finns vissa grundprinciper när det gäller strumpbyxor, knästrumpor och stay-ups, som ju nylonstrumpor som slutar mitt på låret kallas. En sådan är att strumporna aldrig ska vara i mörkare nyans än skorna, vilket betyder att om du väljer en beige eller vit sko bör strumpbyxorna vara så ljusa som möjligt för att undvika en beige kant längst nere vid foten. Har du däremot en mörkare sko kan du med fördel välja en beige strumpbyxa i en mörkare ton. Detsamma gäller svarta strumpbyxor som alltså enbart kan bäras tillsammans med svarta skor, eller i vissa fall med färgade skor, till exempel med röda pumps.

Riktlinjen svarta strumpbyxor till svarta skor är dock bra att lägga på minnet när du ska köpa strumpor.

Det är också viktigt att hitta rätt storlek. En strumpbyxa som är för stor kan lätt korva sig i midjan och ge ett pösigt intryck som kan synas under en tajtare klänning eller kjol. Strumpbyxor eller stay-ups som är för stora kan också falla ner och bli pösiga på själva benet, vilket gör att det blir mer tyg runt vaderna och knäna. Detta kan också påverka färgen på benen som riskerar att få en mörkare nyans längs vaderna där strumporna sitter löst. Att välja strumpor i rätt storlek är alltså a och o.

 

 

Du vill naturligtvis inte heller försöka klämma dig i ett par för små strumpbyxor, som då riskerar att spricka i det ömtåliga materialet. Ett par för små strumpbyxor kan också ge upphov till problem med att få upp strumporna ordentligt i grenen, något som kan kännas mycket obehagligt. Rätt storlek är alltså ett av de absolut viktigaste kriterierna när du köper strumpbyxor – ta gärna hjälp av en expedit eller en expert på området i en nischad butik.

Dra uppmärksamheten till dina ben med rätt strumpor

Strumpbyxor kommer i flera olika material där nylon fortsätter att vara det absolut populäraste, trots stor konkurrens från silke och kraftigare material som ull under senare år. Nylonstrumpor kan tona benen på samma sätt som makeup kan tona ditt ansikte och lyfta fram de bästa dragen. Strumpbyxor slätar ut huden och ger ett slankt intryck, och kan bidra till ett smärt resultat och en fin figur uppifrån och ner. Många av dagens strumpor har också effekter som kan hålla in och lyfta upp olika delar av kroppen som mage, rumpa och lår, och på det sättet kan strumporna hjälpa till att dra fokus till benen. Det finns även strumpbyxor som fungerar som stödstrumpor, vilket kan hjälpa till att förhindra blodproppar under till exempel flygresor. Att visa upp ett par snygga spiror står högt på mångas lista, och det finns en anledning till att benen länge var lite förbjudet område och skulle döljas med långa kjolar och svepande tyger.

Strumpbyxor och stay-ups finns idag inte bara i olika material och färger, utan också med olika detaljer och mönster. När det kommer till strumpor som bärs på jobbet eller i mer formella miljöer kan det vara en fördel att hålla sig till traditionellt beige eller möjligtvis svarta strumpor, men vid privata sammankomster och festligheter kan det vara roligt att dra fokus till benen med ett par mönstrade strumpor.

De första modellerna som kom under 50- och 60-talet hade en sömn bak på benet som gick vertikalt längs med baksidan på benet från foten och upp till rumpan. Idag har en sådan sömn fått något av en comeback, och även om sömnen i sig idag är osynlig målas ett liknande streck ofta på strumporna för att dra fokus till baksidan av benet och få blicken att söka sig vidare upp längs benen. På samma sätt finns det strumpor med mönster som ringlar sig upp och ner längs benen, vilket kan vara trevligt och passande till enfärgade kläder som till exempel en enkel svart klänning.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress