De bästa inredningstipsen för singeltjejer
 

Att bo själv och ha full kontroll över hur ditt boende ser ut och inreda efter din egen smak kan vara riktigt befriande, men det kan också få dig att växa och ta ansvar. Framförallt betyder det frihet, du bestämmer helt själv vad du vill göra i din egen takt. Trots detta kan det kan också vara lätt att falla in i gamla vanor och ha för mycket saker framme istället för att tänka igenom ditt hem. För att du ska trivas på bästa sätt och även kunna bjuda hem andra utan problem kommer du därför få några tips på vad du kan tänka på.

1. Inred precis hur du vill
Har du alltid drömt om ett blått kök, guld i badrummet eller ett schackrutigt golv? Allt detta är möjligt när du bor själv och slipper kompromissa om detaljer. Det är också ett utmärkt sätt att utveckla din smak och personlighet. Kanske får du också nya intressen genom att börja gå på loppisar eller auktioner och upptäcka stilar och möbler som ingen annan har, eller göra om gamla möbler så att de blir som nya. Detta är också ett bra tips för att inreda hemmet med en begränsad budget.

Du kan också satsa på att köpa billiga möbler från exempelvis IKEA som du sedan målar om eller sprayar i din favoritfärg. Samma sak kan du göra med dina existerande tavelramar för att skapa ett hem i färgskalor som ingen annan har.

2. Satsa på ett praktiskt och hemtrevligt kök
En stor fördel när du bor själv är att du inte behöver mer än en eller två uppsättningar av glas, tallrikar och bestick. Om du håller husgeråd på en minimal nivå får du istället plats med annat som kokböcker, kryddor eller en mixer för att göra smoothies på morgonen. Kanske får du också plats med en radio eller en liten Tv på väggen som håller dig sällskap. Utöver detta så blir det lättare att hålla ordning, ingen disk som står och väntar och det blir betydligt lättare att hålla rent när det bara är du som lagar mat och kan stöka ner.

3. Skapa ett mer levande hem med växter
Ett hem med växter och blommor skapar en levande och hemtrevlig atmosfär, och du kan exempelvis skapa en hörna där du har alla dina växter i varierande storlek. Lättskötta växter behöver du inte vattna speciellt ofta, men de gör att det blir bättre luft i din lägenhet. Satsa på ett par fina krukor i terrakotta och att även köpa färska blommor då och då för att liva upp ditt hem.

4. Dekorera din uteplats
Har du en balkong eller uteplats kan du odla grönsaker, frukter eller växter som du både kan ha glädje av och som också förlänger sommaren en smula. Ska du bjuda på middag är det alltid trevligt att ha något hemodlat på menyn.

5. Satsa på en medveten stil

 

Har du nyligen flyttat hemifrån så kan det vara på tiden att släppa flickrummet en gång för alla. Försök därför att inte ha saker framme som gosedjur eller gamla affischer, satsa istället på att dekorera väggen med snygga modeposters och personliga tavlor som du omvandlar till en tavelvägg. Du kan också visa att upp en stil genom fotoböcker och designljus. Vill du inte lägga ner en förmögenhet på konst finns det fotokonst online där du kan komma billigt undan genom att köpa posters och tavlor online direkt från konstnären eller fotografen. Satsa också på snygga kuddar i soffan, med mönster du gillar eller från resor du gjort.

6. Organisera ditt hem
När du bor själv finns det ingen annan att skylla på när det blir stökigt. Oordning kan skapa ständig dåligt samvete och det blir ofta svårare att hitta dina saker. Satsa därför på ett ordnat hem med en organiserad garderob, där skor, kläder och accessoarer har varsin hörna. Eftersom du inte delar garderob med någon kan du breda ut dig, men se till att rensa då och då så att ditt hem inte ser överbelamrat ut.

7. Skapa en arbetshörna
Du kan också skapa en arbetshörna, antingen i ditt sovrum eller i vardagsrummet, som du kan använda som sminkbord, arbetsbord eller där du kan sitta och pyssla med en kreativ hobby. Kanske är det även här du har din yogamatta och pilatesboll?

8. Var alltid beredd på att välkomna gäster
Även om du bor själv så är det ändå trevligt att vara förberedd om du skulle få gäster. Se till att alltid ha något att bjuda på, en flaska vin eller snacks, och skaffa bekväma filtar och kuddar till soffan. Ett trevligt kök med ordentliga stolar, bord och flera ljuskällor gör att du också kan ha uppskattade middagar. Med rena, fräscha handdukar i badrummet och lakan som du lätt kan bädda med, kommer dina gäster också kunna sova över, vilket kan vara uppskattat för alla partner så att ni kan umgås mer.

9. Skapa en spakänsla
Lever du ett stressigt liv i övrigt kan du behöva ett vilsamt hem där du känner att du verkligen kan koppla av och hämta energi. Du kan därför satsa på ett badkar, perfekt för vinterkvällar då du kan tappa upp ett varmt bad med doftande oljor för en spaliknande känsla. Du kan också skapa en ljushörna där du har skön en fåtölj och mysig belysning. Med doftljus och en god bok kommer du garanterat att längta till de här ögonblicken och sällan känna dig ensam.

10. Speglar och förvaring

 

Det vi ofta önskar att vi hade mer av är förvaring, framförallt för våra prylar och kläder. Att dessutom ha en fullängdsspegel gör att du enkelt kan prova kläder och göra i ordning håret och se hela din outfit. Ett tips är därför att kombinera de här två och skaffa spegelgarderober med spotlights, som dessutom ser väldigt snyggt och till och med glamoröst ut i ditt sovrum. Du kan också satsa på förvaring i hallen så att du tillräckligt med utrymme för dina ytterkläder, men även så att gästerna har någonstans att hänga sina kläder när de kommer på besök.

Att inreda sitt hem helt utifrån sitt eget tycke och smak är något många drömmer om, ingen att kompromissa med, ingen annans stök och känslan av en tyst oas är lättare att skapa. Som singelkvinna har du alla möjligheter att skapa ditt eget drömhem där du och enbart du väljer vad du ska inreda med och hur det ska inredas.

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
De 10 bästa jobben för den moderna kvinnan
 

Även om kvinnor än idag inte alls har samma rättigheter som män på olika ställen i världen finns det ändå ett ljus i tunneln där trenden visar att fler och fler kvinnor slår sig in på tidigare mansdominerande yrkesbranscher. I Sverige och andra västerländska länder ser man bland annat detta starkt genom det faktum att tekniska yrken blir mer attraktivt för kvinnor – eller, det handlar egentligen inte om att kvinnor idag är mer intresserade av teknik, vad som skett är att acceptansen för att låta kvinnor sköta sysslor av detta slag ökat. Nya spännande utbildningsområden har också tagits fram där många kvinnor börjar sin bana.

Är du en modern kvinna som gillar utmaningar, och kanske till och med vågar ta risken att jobba på egen hand, är kanske ett yrke som oberoende konsult något för dig. Det är en möjlighet att hålla dörrar öppna för olika arbetsområden, även om du som oberoende konsult så klart har någon typ av nisch.

Människor bör inte kategoriseras, men det kan ändå vara intressant att lista några egenskaper som tycks vara igenkännande för den moderna kvinnan:

 • Självständig

 • Hungrig på framgång

 • Socialt aktiv

 • Orädd inför okända marker

 • Intresserad av ny teknik

Det är med andra ord egenskaper som utan tvekan är till stor fördel inom de flesta typer av arbetsfält och det är kanske även anledningen till att kvinnor idag i mer utsträckning törs prova på klassiska mansyrken.

Så vilka yrkesområden är framför allt heta för den ”moderna kvinnan”?

 
 1. Brett arbetsfält inom webbutveckling

Det här är ett otroligt spännande område där du som kvinna har mycket att hämta på flera plan. Är du tekniskt lagd med ett stort intresse för business och marknadsföring kommer förmodligen webbutveckling rent generellt vara givande eftersom det innehåller allt från analytiskt arbete till mer kreativa områden. Kvinnor tenderar att ha ett sinne för skrift och tal, vilket till exempel kan vara otroligt värdefullt i en roll som copywriter där du på olika sätt skapar ”content” (innehåll) på nätet.

 1. Varierad roll som IT koordinator

Tekniska yrken har alltså blivit mer och mer attraktivt för kvinnor på arbetsmarknaden och den nya tekniken som verkligen blommat i samband med samhällets internetanpassning öppnar många dörrar. Som IT koordinator på ett företag sitter du på en roll där mycket handlar om att bolla idéer, få dessa implementerade och analysera det slutliga resultatet. Du kommer att ha en betydande roll för all personal eftersom dagens företag är beroende av smidiga och säkra IT-lösningar.

 1. Riskhantering

Det är bevisat att kvinnor är bättre förberedda än män när det kommer till kriser av olika slag. Just därför passar kvinnor alldeles utmärkt i en roll som innebär att förebygga faror och olika risker. När det kommer till affärer innebär ett yrke inom riskhantering att verksamhetens resurser och pengaflöde skyddas mot både interna och externa aspekter som kan göra skada. En analytisk förmåga är A och O i detta yrke och det gäller även att ständigt ha ett säkerhetstänk aktivt (vilket kvinnor är riktigt bra på!).

 1. Frontend utvecklare

I takt med att internet utvecklas, och även webbplatser, blir rollerna på företagen än mer komplicerade och nya typer av titlar tillkommer. Frontend utvecklare är ett bra exempel på detta där arbetet har att göra med det innehåll man ser i enheters browsers – det vill säga gränssnittet som användaren interagerar med under besöket. Som Frontend utvecklare har du en spännande arbetsvardag innehållandes mycket varierande uppgifter.

 1. Privatdetektiv

Du kanske trodde att det var ett påhitt att livnära sig som privatdetektiv? Och när vi sett yrkesrollen presenterad på TV och film är det i 99 av 100 fall män som sköter jobbet. Som kvinna kan faktiskt det här yrket vara ditt drömjobb där mycket handlar om IT-relaterade jobb som till exempel att ta fram fakta om en person eller att analysera någon typ av information. En akademisk examen i kriminologi och juridik brukar behövas för att ta sig in på marknaden för privatdetektiver.

 1. Sociala medier proffs

Specialister behövs överallt och när det kommer till PR är det framför allt sociala media som företag behöver hjälp med. Som oberoende konsult inom PR kan du skapa ett affärsupplägg där du tar fram konkreta åtgärder för företag som önskar bli mer synliga i sociala medier – har du möjlighet kan du så småningom anlita ett eget team som till och med sköter allt detta åt kunderna.

 1. Bli din egen chef

Nu är tiden inne på allvar för kvinnor att driva eget, låt dina idéer bli till verklighet så kommer även drömmen på köpet. Faktum är att trenden visar på att fler kvinnor väljer att starta eget idag och dessutom inom traditionellt sett inte så ”kvinnliga områden”. Varför inte starta byggfirma? Det är en bransch som utan tvekan skulle behöva lite kvinnliga influenser och med rätt strategier för att slå konkurrenterna kommer ditt företag säkert skriva avtal efter avtal. Vad som avgör om du verkligen behöver anlita en byggnadskonsult är din egen kunskap om projektets olika delar.

Moderna kvinnor och familjeliv
Att kvinnor idag är karriärlystna och drivna i sitt arbete betyder å andra sidan inte att familjelivet är uteslutet – tvärtom är familj och socialt liv väldigt viktigt för den moderna kvinnan. Hur man löser balansen mellan jobb och fritid är så klart alltid en individuell fråga, men det finns inslag som gjort vardagen enklare idag. Det är exempelvis mer accepterat att anlita städhjälp till hemmet och många mammor i karriären är noga med att förhandla till sig flexibilitet när det gäller arbetstider vid behov, vilket gör det möjligt att umgås med barnen och jobba in tiden senare vid tillfälle. 

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg